- 450 g risotto rijst
- 500 g tijger garnalen
- 1 liter water
- 2 bouillon blokjes ( vis)
- 3 bosuitjes
- 2 grote sjalotten
- 100 ml wijn
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel dille
- 1 theelepel origano
- Peper en zout
Het recept is van Allerhande maar natuurlijk met mijn eigen twist voor meer smaak.
Halveer de tomaten.
Hak de knoflook fijn.
Snijd de bos uitjes in ringetjes.
Snipper de sjalotten.
Meng 1 liter water met de bouillon blokjes in een pan en breng aan de kook.
Verwarm in een koekenpan 2 lepels olie en bak erin de sjalotten en de knoflook.
Voeg de rijst toe en bak nog 2 minuten.
Voeg de wijn toe en laat koken tot de rijst de wijn heeft geabsorbeerd.
Voeg een beetje bouillon toe, roer door en laat zacht koken tot geen bouillon is. Doe dat tot de bouillon op is ( ongeveer 20 minuten).
Zet het vuur uit, een deksel op de koekenpan en laat de rijst na garen.
Verwarm in een andere koeken 2 lepels olie.
Bak erin de bos uitjes en de garnalen, 2 minuten.
Voeg de tomaten, de origano en de dille toe, breng op smaak met peper en zout en bak nog 3 minuten.
Verdeel de risotto op 4 borden en verdeel de garnalen erop.