- 1,2 l groente- of kippenbouillon
- 2 el olijfolie
- 300 g kipfilet
- 250 g kleine champignons
- snufje nootmuskaat
- 2 teentjes knoflook
- 20 g boter
- 1 kleine ui
- 380 g risotto rijst
- 1,7 dl droge witte wijn
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 3 el fijngehakte peterselie
mijn eerst risotto…Het is goed geluk, het was hoe het moet, smeuig, creamy, romig ….mmmmm
Breng de bouillon aan de kook, draai het vuur laag en laat de bouillon doorsudderen.
Snijd de kipfilets in reepjes, verhit de olie en bak ze 3-4 min goudbruin.
Doe de champignons erbij en bak deze 1-2 min mee tot ze bruin beginnen te worden.
Roer de nootmuskaat en de gesneden knoflook erdoor, breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en bak alles nog 30 sec.
Haal het vlees uit de pan.
Smelt de boter en bak de ui 5-6 min.
Voeg de rijst toe, roer deze goed door de ui en roer de wijn erdoor.
Zodra de wijn is opgenomen, roert u een soeplepel hete bouillon door de rijst.
Laat deze onder voortdurend roeren op matig vuur koken.
Voeg weer een soeplepel bouillon toe als alle vocht is opgenomen.
Herhaal deze handeling 30 min tot alle bouillon is toegevoegd en de rijst romig.
Roer het champignon-kip mengsel met de laatste lepel bouillon door.
Haal de pan van het vuur en roer de Parmezaanse kaas en peterselie erdoor.
Breng op smaak met zout en peper en serveer.