- 400 g risotto rijst
- 1 bakje reuze garnalen (scampi's)
- 2 zalmfilets (diepvries of vers)
- 100 g doperwten
- 1/2 courgette
- 4 kleine wortels
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- handjevol verse platte peterselie en basilicum
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 liter water met 1 kipbouillon blokje
- 1 citroen
- 2 eetlepels crème fraiche light
- 75 g geraspte kaas
- peper en zout
In no-time, zet je een lekkere maaltijd op tafel.
Zomers, kleurrijk, romig, prachtig, heerlijk!
Halveer de wortels en snijd ze in mini blokjes.
Snijd de ui fijn.
Hak de knoflook, de basilicum en de peterselie.
Snijd de courgette in mini blokjes.
Rasp de citroen.
Snijd de zalm in kleine blokjes.
Maak de bouillon door het water te koken en te mengen met het bouillon blokje.
Pel de garnalen.
Verwarm de olie in een koekenpan.
Bak de ui samen met de knoflook en de wortels.
Voeg de rijst toe en bak nog een paar minuten mee.
Breng op smaak met peper en zout.
Blus met wat bouillon en roer tot de bouillon opgenomen is.
Voeg de courgette toe en laat hem mee koken.
Voeg, beetje bij beetje wat bouillon toe tot de rijst gaar is.
Laat het zacht koken tot geen bouillon is.
Voeg de zalm, de scampi’s. de citroen rasp, de peterselie, de basilicum toe, roer goed door, doe een deksel erop en laat zacht pruttelen tot de zalm gaar is.
Voeg nu de doperwten, de crème fraiche en de kaas toe, roer goed samen en doe de deksel erop.
Laat de risotto 5 minuten pruttelen tot de kaas gesmolten is.