- 4 kopjes risotto lijst
- 1/2 zak spinazie
- 100 g spekjes (eventueel)
- 2 uien
- 2 knoflook teentjes
- 1 bakje champignons
- 1 liter water
- 2 kip bouillonblokjes
- 2 eetlepels verse peterselie
- 4 grote eetlepels crème fraiche
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
Snij de uien en de knoflook fijn.
Had de peterselie fijn en de spinazie grof.
Laat het water koken en meng met de bouillonblokjes.
Snijd de champignons in partjes.
Verwarm de olie in een grote koekenpan.
Bak de uien en de knoflook erin.
Voer de rijst toe en bak een paar seconden mee tot hij glazig wordt.
Voeg de champignon partjes, eventueel de spekjes en de spinazie toe en bak mee tot de spinazie geslonken is.
Voeg de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
Giet een beetje bouillon, roer goed door en wacht tot er geen bouillon meer is.
Doe dat, al roerend (circu 30 mn), tot de rijst gaar is en geen bouillon meer is.
Zet het vuur heel laag, voeg de crème fraiche toe en roer goed door.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
ik