- 1 pakje risotto rijst
- 1 pakje garnalen
- 1 pakje gerookte zalm
- 1/2 potje zongedroogde tomaten
- 4 lente uitjes
- 1 ui
- 1 bakje champignons
- peper en zout
- olijfolie
- 100 ml witte wijn
- 1, 5 l bouillon (1 bouillon blokje met kokend water)
In een pan, de bouillon klaar maken door het water te verhitten en te mengen met het bouillon blokje.
De ui en de champignons snijden.
In een grote koekenpan op een matig hoog vuur 1 eetlepel olijfolie verhitten.
De ui en de champignons toevoegen, 3 minuten bakken.
Rijst toevoegen en erdoor roeren.
Als de rijst licht goudkleurig is de wijn erbij schenken en onder constant roeren de wijn laten absorberen.
125 ml bouillon toevoegen en roerend laten absorberen.
Procedure herhalen met 125 ml bouillon, roerend tot al het vocht geabsorbeerd is en de rijst gaar is (20 minuten).
De deksel op de pan zetten en het vuur uitzetten.
De tomaatjes, de zalm, de lente uitjes en de spinazie grof hakken .
Meng ze samen met de garnalen en 1 eetlepel olijfolie.
In een koekenpan, de spinazie, de lente uitjes, de tomaatjes, de zalm en de garnalen, 5 minuten bakken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Meng het spinazie mengsel met de risotto en serveer direct.