- 3 sjalotten
- 1 eetlepel fijne losse suiker
- 1 eetlepel olijfolie
- 25 g kalfsfond ( Fond de veau)
- 50 cl water
- 50 g koude boter
- 2 takjes verse tijm
- Optioneel maizena
Heerlijke krachtige gebonden saus met rode wijn en sjalotten. Heerlijk om met rundervlees of wild te serveren !
Snipper de sjalotten.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan.
Bak de sjalotten samen met 2 takken verse tijm en de suiker.
Blus met de wijn en laat voor de helft geduceren.
Voeg de fond en het water toe en laat het geduceren.
Zeef de saus om de sjalotten en de tijm te verwijderen.
Zet de saus op het vuur terug en roer de boter in de saus, klaar!
!TIP!
Als u de saus te dun vindt, maakt een papje in een kom van 1 eetlepel maizena vermengd met 1 eetlepel water.
Roer dan het papje in de saus, beetjebbij beetje, tot de saus lekker dik is.