- 1 kippenpoot per persoon
- 2 aardappelen per persoon
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 Spaanse peper zonder zaden (als je het lekker vindt)
- 2 bos uitjes
- 1 rode paprika
- 2 theelepels peterselie
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- peper en zout
- 1 blik gezeefde tomaten
- olijfolie
- 1 bouillon blokje (smaak naar keuze)
- 1 glas water
Snijd de uien, de knoflook, de bos uitjes, de peterselie, de Spaanse peper en de paprika.
Bak de kippenpoten in een koekenpan met olijfolie, 20 minuten, 10 minuten beide kanten.
Zet ze apart in een bord.
Bak nu de uien in hetzelfde vet.
Voeg de bos uitjes, de paprika en de Spaanse peper toe en bak ze mee.
Voeg nu de peterselie, de Provençaalse kruiden, de tomaten (met sap), de bouillon blokjes en het water en laat nog langzaam, op laag vuur, 10 minuten koken.
Breng op smaak met peper en zout.
Pel de aardappelen en snijd ze in blokken.
Doe het tomaten mengsel in oven schaal, samen met de aardappelen.
Leg de kippenpoten erop en zet de schaal in de oven, 25 minuten op 200 graden, 25 minuten op 160 graden.
Zo zijn de kippenpoten lekker mals en de aardappelen zacht.
Strooi wat bieslook erop en serveer de kippenpoten met wat saus en de aardappelen.