Door: Dominique op 5 - 03 - 2015 in de categorie Hoofdgerechten en bijgerechten, Kip, Gevogelte
Ingredienten
  • 1 kippenpoot per persoon
  • 2 aardappelen per persoon
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 Spaanse peper zonder zaden (als je het lekker vindt)
  • 2 bos uitjes
  • 1 rode paprika
  • 2 theelepels peterselie
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • peper en zout
  • 1 blik gezeefde tomaten
  • olijfolie
  • 1 bouillon blokje (smaak naar keuze)
  • 1 glas water
Keuken: Bereidingstijd: 45 min. Portie(s): 4 personen

Snijd de uien, de knoflook, de bos uitjes, de peterselie, de Spaanse peper en de paprika.

Bak de kippenpoten in een koekenpan met olijfolie, 20 minuten, 10 minuten beide kanten.

Zet ze apart in een bord.

11046992_997609830267679_324200101_nBak nu de uien in hetzelfde vet.

Voeg de bos uitjes, de paprika en de Spaanse peper toe en bak ze mee.

Voeg nu de peterselie, de Provençaalse kruiden, de tomaten (met sap), de bouillon blokjes en het water en laat nog langzaam, op laag vuur, 10 minuten koken.

Breng op smaak met peper en zout.

Pel de aardappelen en snijd ze in blokken.

11047100_997639916931337_22038701_nDoe het tomaten mengsel in oven schaal, samen met de aardappelen.

Leg de kippenpoten erop en zet de schaal in de oven, 25 minuten op 200 graden, 25 minuten op 160 graden.

Zo zijn de kippenpoten lekker mals en de aardappelen zacht.

Strooi wat bieslook erop en serveer de kippenpoten met wat saus en de aardappelen.

11039764_997640030264659_181126162_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Aardappelen in citroen..

Datum: 14 - 01 - 2025

0 reacties

Sla wraps met..

Datum: 28 - 12 - 2024

0 reacties