- 4 verse grote rode bieten ( of kant en klaar)
- 4 eetlepels Verse pesto
- 100 g ontbijtspek plakjes
- 1 brie ( het hoeft geen duur te zijn)
- 2 eieren
- 100 g paneermeel
- Peper en zout
- 3 eetlepels olijfolie
Kook de bieten 1 uur, in ruim water met zout, laat ze in koud water afkoelen, pel ze af en snijd ze in blokjes.
Maak de verse pesto klaar.
Klop de eieren met peper en zout los, in een diep bord.
Doe de paneermeel in een andere bord.
Snijd de brie in dikke plakken.
Zet een bord met keukenpapier klaar.
Verwarm de olie in een koekenpan.
Dop een stuk brie, eerst in de eieren, dan in de paneermeel, dan opnieuw in de eieren en opnieuw in de paneermeel.
Bak de sruk brie, 2 minuten, beiden kanten, goudbruin.
Laat ze af lekken op een bord.
Bak de plakjes ontbijtspek krokant im een koekenpan zonder vet.
Snijd ze fijn.
Zet de rode bieten blokjes in een schaal.
Verdeel de pesto en de stukjes brie bovenop.
Tip: Het is lekker met een stukje vis erbij.