- 1 komkommer
- 1 bakje cherrytomaten uit een tros
- 2 rijpe avocado's
- 2 eetlepels verse munt
- 2 eetlepels verse dille
- 2 eetlepels verse koriander
- 2 eetlepels verse peterselie
- peper
- 1/2 Spaanse peper zonder zaadjes
- 1 ui
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels witte wijn azijn
Het verschil tussen salsa en salade is dat de salade wordt met een dressing geserveerd en salsa niet.
De salsa krijgt meer smaak door alleen verse kruiden, ui, citroen of limoen sap en een neutrale azijn zoals witte wijn azijn toe te voegen.
De salade krijgt een dressing met olie, crème fraîche of yoghurt gemengd met complexe azijn ( zoals rode wijn azijn, balsamico azijn enz…) of citroen sap, mosterd, peper en zout.
Snijd de komkommer eerst in de lente en daarna in blokjes.
Snijd de Spaanse peper in ringetjes.
Snijd de avocado in blokjes.
Halveer de tomaatjes.
Hak de kruiden samen met de ui, heel fijn.
Meng alle ingrediënten samen met de azijn en de citroen sap en breng op smaak met peper.
Tip: Maak de salsa van tevoren en zet hem minimaal 2 uur in de koelkast. Zo wordt de scherpe smaak van de ui zachter.