Door: Dominique op 13 - 05 - 2015 in de categorie Warme Saus
Ingredienten
  • 2 eierdooiers
  • 2 el citroensap
  • 250 g roomboter
  • zout & peper
Keuken: Bereidingstijd: 10 min. Portie(s): 4 personen

Lekkere romige saus voor bij vis of asperge!
Gevoelige saus door de eierdooiers.  De eieren schiften heel snel en deze saus vraagt veel aandacht tot de laatste seconden.
Het is dan noodzakelijk om de saus op de laatste minuut voor het serveren klaar te maken want het kan niet opgewarmd worden!
De saus wordt vloeibaar en smaak alleen naar boter!
Ik heb op 2 manieren geprobeerd om de saus op te warmen , in de magnetron en op bain-marie en het is geen succes…
Straks kan ik mijn saus opnieuw maken….

 

11225518_1040758292619499_1497127741_nKlop de eierdooiers samen met de citroen in een kom, 4 minuten.
Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de boter in blokjes.

 

 

 

 

 

11263864_1040786795949982_1601665140_nZet een RVS kom met eierdooiers, op een pan met warm water, op laag vuur. (op bain-marie noemen we die kooktechniek)
Let wel op dat het water niet in de kom komt.
Voeg blokje per blokje de boter toe en roer snel met een garde, tot de boter gesmolten is en de saus dik wordt (ongeveer 5 minuten). Zorg wel dat je blijft roeren en dat het vuur laag is.

 

Je saus is klaar! Je kan de saus meteen serveren!

11225897_1040790105949651_171869005_n

 

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties

Zomer bacon jam

Datum: 11 - 08 - 2024

0 reacties

Pannacotta van courgette

Datum: 16 - 07 - 2024

0 reacties