Door: Dominique op 24 - 01 - 2017 in de categorie Salsa, Jam en Chutney
Ingredienten
  • 2 kg sinaasappelen
  • 4 zakjes vanille suiker
  • 1 kg suiker
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels whisky
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 potten personen

Ik heb gekozen om geen bittere marmelade te maken want sinaasappel marmelade is al bitter van zichzelf.
Je proeft duidelijk de whisky, maar het kan ook zonder. Ik gebruik gewoon suiker dus de kooktijd is lang, als je geleisuiker gebruikt is dan heel kort.

Pel de sinaasappelen en zorg dat alle witte delen weg zijn.

Snijd de sinaasappelen in blokjes.

Pers de citroen uit.

Voeg de suiker, de vanille suiker, de citroensap, de whisky en de sinaasappel sap toe aan de sinaasappelen.

Roer alle ingrediënten goed samen en breng de marmelade aan de kook.

Laat de marmelade 30 minuten pruttelen.

Om te kijken of de marmelade klaar is, schep een lepel in een bord en laat de marmelade 3 minuten staan. Trek een vinger door de jam. Als de jam niet terugkomt in het spoor, is de jam dik genoeg.

Verdeel de jam in 4 schoon potten, doe de deksel op en draai ze om.
Wanneer het deksel een “ploep” geluid maakt, is het dan veilig om de jam te bewaren.

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Stoofperen

Datum: 9 - 11 - 2024

0 reacties

Kerst cramberries boter

Datum: 7 - 11 - 2024

0 reacties

Pompoen Truffels

Datum: 29 - 10 - 2024

0 reacties

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties