- 200 ml Tzatziki saus
- 4 grote kipfilets
- 8 houten spiezen
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels verse peterselie
- 2 theelepels verse rozemarijn
- 2 theelepels verse tijm
- 2 theelepels oregano
- 2 laurierblaadjes
- Peper en zout
Ik ben gek op Griekse gerechten zoals moussaka, salades, rijst en gyros maar souvlakki blijft wel mijn lieveling vlees gegeten. Souvlakki zijn lekkere gegrilde, gekruiden en gemarineerde spiezen. Ik heb kipfilets gebruikt maar met varkenshaas of lamsvlees is het ook lekker.
Zet de houten spiezen in een kom met water en laat ze 10 minuten erin wekken.
Snijd de kipfilets in blokjes en rij ze op 8 houte spiezen (2 per persoon).
Hak samen de rozemarijn, de tijm, de peterselie, de laurierblaadjes, (ik heb verse gebruikt uit mijn tuin), de oregano en de knoflook heel fijn.
Doe de kruiden in een kom.
Meng ze samen met de citroensap, de olijfolie en breng goed op smaak met peper en zout.
Doe de spiezen in een platte schaal.
Smeer met een kwast de helft van de marinade op de spiezen, draai ze om en smeer de andere helft van de marinade op de spiezen tot de marinade op is.
Bedek met folie en zet de spiezen in de koelkast, 3 uur.
Gril de spiezen, 15 minuten (draai ze vaak om).
Serveer de spiezen met Tzatziki saus.
Tomatenrijst en tomaten-feta salade is heel lekker erbij.