- 1 pak spaghetti
- 1 zak Reuze garnalen (gekookt, gepeld)
- 1 bakje Cherry tomaatjes
- 1 Spaanse peper zonder zaadjes
- 1 rijpe avocado
- 4 eetlepels pesto
- 1/2 blok Feta
- 1 flesje room crème light (Lidl)
- 4 teentjes knoflook
- 1 courgette
- olijfolie
- 100 g doperwtjes
- peper en zout
- 1 theelepel citroensap
- 3 theelepels pijnboompitten
Dit recept is niet alleen makkelijk en snel op tafel, maar ook gezond en verrukkelijk!
In plaats van reuze garnalen kun je kip, vis of spekjes gebruiken.
Halveer de tomaatjes.
Pel de Garnalen.
Snijd de courgette in blokjes.
Meng in een keukenmachine de avocado, de knoflook, de peper, de citroen, de room, de feta en de pesto tot een romige saus.
Breng op smaak met peper en zout.
Zet een pan met water en zout op het vuur en laat het water koken.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie en bak de courgette blokjes samen met de tomaatjes en de pijnboompitten, 5 minuten.
Voeg de avocado saus en de garnalen toe bij de courgette en laat de saus langzaam opwarmen.
Kook de spaghetti 8-10 minuten in het water.
Giet ze af.
Serveer de spaghetti in borden met een soeplepel saus erop.