- 500 g runderlappen
- 1 runderbouillon blokje
- 2 uien
- 2 eetlepels verse rozemarijn
- 2 eetlepels verse tijm
- 2 eetlepels verse peterselie
- 2 gember bolletjes in siroop of een stukje verse gember
- 1 Spaanse peper zonder zaadjes
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel bruine suiker
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 pakje tomatensaus
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 1 eetlepel ketjap of soja saus
- 3 tomaten
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel koriander zaadjes
- 1 theelepel komijn zaadjes
- peper en zout
Voor dit recept heb je veel tijd en geduld nodig maar het is verrukkelijk!
Je kan het vlees warm eten, bijvoorbeeld met frieten of voor de lunch, koud, tussen 2 sneden brood en sla.
Zet het vlees in een pan met ruim water, het bouillon blokje en wat zout.
Kook het vlees 1, 5 uur.
Maak nu de saus waar het vlees straks gaat sudderen:
Snijd een ui fijn.
Hak de gember samen met de peterselie, de rozemarijn, de knoflook, de tijm en de Spaanse peper.
Verwarm in een pan olie en fruit de ui en het gember-kruiden mengsel.
Blus met de azijn, de suiker en de ketjap.
Snijd de tomaten in blokken.
Snijd de andere ui grof.
Voeg nu de tomaten saus, de ui en de tomaten toe.
Voeg de komijn, de paprika en de koriander poeder, breng op smaak met peper en zout.
Zet het vuur heel laag en laat de saus langzaam pruttelen.
Doe het vlees uit de pan, snijd het in blokken en voeg het toe aan de saus.
Doe de saus met vlees erin in een braadpan die in de oven kan of in een ovenschaal (met deksel of met alufolie erop).
Zet de pan in de oven en laat op 160 graden, minimum 3 uur sudderen, totdat het vlees zacht genoeg is geworden..
Neem het vlees uit de pan.
Trek daarna het vlees met twee vorken uit elkaar, zodat je “pulled beef” krijgt.
Doe de “pulled beef” bij de saus en warm dan alles nog 30 minuten op.
Zo kan de saus ook in het vlees trekken.