Door: Dominique op 27 - 04 - 2016 in de categorie Stoofpotjes
Ingredienten
  • 400 g runderlappen
  • 2 preien
  • 4 wortels
  • 3 grote uien
  • 1 bouillon blokje
  • 2 kruidennagel
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 blokjes boter
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • water
  • 1 blik tomatenblokjes
  • verse peterselie
  • maïzena
  • peper en zout
  • 2 sneden peperkoek
Keuken: Bereidingstijd: 6 uur min. Portie(s): 4 personen

We zijn in april maar de winter is in Nederland terug met sneeuw, regen, wind, hagel en koude temperaturen.
Als het zo koud is, heb ik altijd zin in stoofpotje.
Lekker gekruid, langzaam gegaard op laag vuur, en geserveerd met Vlaamse frieten.
Het is mijn eigen versie van stoofvlees, het bevat geen wijn of bier erin.

13105882_1247547588607234_288175777_oSnijd de uien in grove blokjes.
Snijd de wortels in ringen.
Snijd het vlees in blokjes.
Snijd de preien in ringen.

Wrijf het vlees met mosterd, peper en zout.
Laat het vlees, afgedekt, in de koelkast marineren.

 

Verwarm de boter in een braadpan.
Bak het vlees, 5 minuten op hoog vuur tot het goudbruin wordt.
Voeg de uien, de wortels en de preien toe en bak mee, 5 minuten.
Blus het vlees met de azijn.
Voeg de tomatenblokjes toe en laat even koken.
Voeg de kruidennagels, de peterselie, het bouillon blokje en de laurier blaadjes toe.
13054854_1247551815273478_1658927069_o

Voeg nog 2 liters water en de sneden peperkoek toe, zet de deksel op de pan en zet het vuur heel laag.

Laat het stoofvlees, minimaal 3 uur, heel langzaam sudderen, op heel laag vuur.

….

Meng 4 eetlepels maïzena met 4 eetlepels water en meng goed tot een papje.
Voeg het papje aan het stoofvlees toe en laat nog 20 minuten, al roerend, zacht koken.

13091789_1247767945251865_237497461_o

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties