- 6 eieren, gesplitst
- 1 1/2 glas (glas van 200 ml) suiker
- 2 zakjes vanille suiker
- 1 zakje bakpoeder
- 2 1/2 glas bloem
- 1/2 glas melk
- 1 glas olie
- 3 eetlepels cacao
- 2 pakjes mini stroopwafels
- 1 pakje karamel fudge
- boter om de vormen in te vetten
- 2 cake vormen
Deze heerlijke cake, heb ik samen met mijn dochter verzonnen. Het was haar idee om stukjes karamel en stroopwafels in het beslag toe te voegen.
Mix de eiwitten stijf.
Mix de eigeel met de suiker en vanille suiker tot een lichte massa (ruim 5 min)
Mix nu de olie beetje bij beetje erbij.
Mix de melk beetje erbij.
Voeg de bakpoeder en bloem toe en mix dit door het beslag.
Voeg de stijf geklopte eiwitten toe en roer met en houten lepel tot het opgenomen is.
Neem een springvorm van 27 cm en giet het beslag.
Snijd de karamel fudge in stukjes.
Verdeel de karamel fudge en de stroopwafels in de cakes.
Bak in de oven op 160 graden voor 1 uur lang.