Door: Dominique op 18 - 11 - 2016 in de categorie Pasta
Ingredienten
  • 400 g tagliatelle
  • 300 g Scampi's (gepeld)
  • 3 eetlepels groene pesto
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 ml crème fraiche
  • verse peterselie
  • peper en zout
  • olijfolie
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

Zelf verzonnen recept van pasta met gebakken scampi’s in een romige saus.
Stukjes gebakken kipfilet en Cherry tomaatjes erbij maken het recept rijker maar het gaat hier om het basis recept.

Snijd de ui in blokjes en de hak de knoflook fijn.
Hak de peterselie fijn.
Verwarm 2 lepels olijfolie in een wok en bak de ui en de knoflook, een paar minuten.
Breng op smaak met de  citroensap, peper en zout.
Voeg de scampi’s toe en bak ze tot ze niet meer grijs zijn.
Voeg de peterselie en de pesto toe en bak nog 1 minuten mee.
Voeg de crème fraiche toe, zet het vuur laag en laat de saus opwarmen.
Zet het vuur uit.

Kook de pasta in ruim met water met zout en een lepel olie, tot ze gaar zijn.

Serveer de pasta in diep borden en verdeel de saus erover.
Eventueel strooi wat geraspte Parmezaanse kaas en verse peterselie erover.

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Rouille saus met..

Datum: 14 - 04 - 2024

0 reacties

Citroen-knoflook boter

Datum: 14 - 04 - 2024

0 reacties

Lente Naanbrood

Datum: 10 - 04 - 2024

0 reacties