- 3 paprika's
- 3 teentjes knoflook
- 3 grote uien
- 1 tl peterselie
- 1 tl Provençaalse kruiden
- peper en zout
- 1/2 potje zwarte olijven zonder pit
- 1 pakje rauwe ham (dit kun je weg halen voor een vegetarisch versie)
- 4 bos uitjes
- 1 pak bladerdeeg
- olijfolie
Laat de bladerdeeg ontdooien.
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Snijd de paprika in vieren.
Snijd de knoflook en de uien in blokjes.
Snijd de bos uitjes in ringetjes.
Verwarm de olie in een koekenpan.
Bak de uien, knoflook en bos uitjes samen een paar minuten.
Voeg de paprika repen en bak nog 10 minuten.
Breng op smaak met peper, zout, Provençaalse kruiden en peterselie.
Voeg de olijven toe en laat nog op zacht vuur 3 mn bakken.
Plaats de stukken paprika met de snijkant naar boven in een taartvorm. Zorg ervoor dat de groenten heel dicht bij elkaar liggen.
Verdeel het ui-olijven mengsel over en naast de paprika stukken.
Verdeel de ham bovenop. (dit kun je weg halen voor een vegetarisch versie)
Plaats de bladerdeeg vellen naast elkaar, op de groenten en duw het tegen de binnenkant van de taartvorm.
Bak de tarte tatin, op 200 graden, 25 minuten.
Serveren:
Haal de taart uit de oven, plaats een schaal tegen de bovenkant van de taartvorm en draai het geheel om in een snelle beweging.