- 300 g gehakt (varkensvlees-rundervlees)
- 2 lente uitjes
- rasp van een citroen
- 4 eetlepels paneermeel
- klein stuk Spaanse peper zonder zaadjes
- peper en zout
- 2 theelepels gember siroop
- 2 eetlepels verse munt
- 2 eetlepels verse peterselie
- 2 eetlepels kerrie poeder
- 2 eetlepels sesam zaadjes
- 2 preien
- 4 wortelen
- 2 courgettes
- 1 ui
- 1/2 witte kool of paksoi kool
- 1 Rode paprika
- 2 eetlepels kokosolie of wok olie
- 2 eetlepels verse koriander
- 1/4 Spaanse peper zonder zaadje
- 2 bolletjes gember in siroop
- 8 eetlepels ketjap
- 2 eetlepels sesam olie
- 2 eetlepels witte wijn azijn
- 8 eetlepels water
- 2 eetlepels maizena + 2 eetlepels water
- 2 lente uitjes
- 2 eetlepels sesam zaadjes
Zelf verzonnen recept van gekruide balletjes, groenten in de wok in een lekkere zoet-zuur saus.
Ik heb courgettes, wortels en Spaanse peper uit mijn eigen moestuin gebruikt.
Maak de balletjes klaar:
Hak in een keuken machine, de lente uitjes samen met het gehakt, citroen rasp, de peper, de gember siroop, de munt, de peterselie, de kerrie poeder, de peper en de zout en de paneermeel.
Maak kleine balletjes en dop ze in de sesam zaden.
Zet de balletjes op een ovenplaat zonder vet en bak ze, 20 minuten op 180 graden.
Maak de groenten klaar:
Snijd de preien in de lengte.
Snijd de ui fijn.
Snijd de courgettes en de wortelen in dunne plakjes.
Snijd de kool en de paprika in reepjes.
Snijd de koriander fijn.
Verwarm de olie in de wok.
Wok de groenten en koriander op hoog vuur, 5 minuten en daarna op laag vuur, 10 minuten.
Maak het recept af:
Doe de balletjes uit de oven.
Meng in een kom de sesam olie, de ketjap, de azijn, het water, de gember bolletjes en de knoflook.
Voeg het ketjap saus en de balletjes toe bij de groenten en wok ze nog 10 minuten op laag vuur.
Meng de maizena samen met water tot een papje en meng het papje met de groenten.
Laat de saus langzaam, op laag vuur, 5 minuten pruttelen.
Snijd de lente uitjes in ringetjes.
Serveer met mie of noedels en strooi de lente uitjes en wat sesam zaden bovenop.