- 250 ml bloem
- 1 glas warm water
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 1 zakje droge gist
- 1 bakje Cherry tomaatjes
- 1 courgette
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 1/2 theelepel suiker
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
- 50 g geraspte kaas
- 100 g Parma ham
Maak het deeg klaar:
Kneed de bloem met water, suiker, gist en zout tot een soepel deeg.
Laat het deeg onder een theedoek, minimum 1 uur rusten.
Strooi wat bloem op je aanrecht en rol het deeg uit.
Leg het deeg op een pizza plaat bekleed met bakpapier.
Maak de vulling klaar:
Rasp de courgette met een kaasschaaf, in de lengte.
Snijd de uien in blokjes en hak de knoflook fijn.
Hak de basilicum fijn.
Fruit de uien samen met de knoflook en de basilicum in een koekenpan met 1 lepel olijfolie.
Voeg de tomatenpuree en 1 eetlepel water toe en breng op smaak met suiker, peper, zout en Italiaanse kruiden.
Giet de saus af een paar minuten.
Maak de pizza klaar.
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Halveer de tomaatjes.
Verdeel de saus op de bodem van de pizza.
Verdeel de courgette sliertjes en de tomaatjes op de saus.
Strooi de kaas op de pizza.
Zet de pizza in de oven op 200 graden, 30 minuten.
Verdeel stukjes Parmaham erop en serveer direct.
Lekker met sla!