- 8 tomaten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 bakje champignons
- 1 eetlepel walnoten
- 4 lente uitjes
- 6 handen verse spinazie
- 25 g Parmezaanse kaas
- peper en zout
- 2 eetlepels olijfolie
Ik heb voor dit recept ook courgettes gebruikt.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd het kapje van de tomaten.
Schep met een lepel het vruchtvlees eruit.
Laat de tomaten ondersteboven even uitlekken.
Snipper de ui in blokjes.
Hak de spinazie fijn.
Pers de knoflook.
Snijd de lente uitjes in ringetjes.
Snijd de champignons in blokjes.
Hak de walnoten in blokjes.
Verwarm olie in een wok, bak de ui en knoflook hier in aan.
Voeg de blokjes champignons en walnoten erbij als de ui glazig is.
Bak de champignons even mee.
Voeg de spinazie toe en wok dit even mee.
Breng het spinaziemengsel op smaak met peper en zout.
Vul de tomaten met het spinaziemengsel en bestrooi ze met de geraspte kaas.
Verwarm de gevulde tomaten 25 minuten in de oven.