- 1 pakje risotto rijst
- 2 x 200 g garnalen
- 1 blik artisjokharten
- 2 courgettes
- 2 x 125 g Mozarella
- 4 teentjes knoflook
- 4 sjalotten
- 1 glas witte wijn
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels pesto
- 20 g verse basilicum
- 1 pakje frito (tomatensaus)
- Peper en zout
Laat de artisjokjes uitlekken maar vang het vocht op.
Meng de frito samen met het vocht en met 4 kopjes water.
Snijd de courgettes in blokjes.
Snijd de artisjokjes in kwarten.
Snijd de mozarella in blokjes.
Snijd de sjalotten en de knoflook fijn
Verwarm 2 lepels olie in een koekenpan.
Bak de sjalotten erin.
Voeg de rijst toe en bak even mee.
Voeg de witte wijn toe, roer hem door de rijst tot het vocht op is.
Voeg nu een glas tomaten-artisjok vocht toe, roer goed door tot het vocht op is.
Doe dat tot de rijst gaar is.
Breng op smaak met peper en zout, zet het vuur uit en laat de rijst staan tot gebruik.
Verwarm 2 eetlepels olie in een wok.
Bak de courgette goudbruin.
Voeg de knoflook, de artisjokharten, de garnalen en de pesto toe.
Scheur de basilicum de stukjes.
Voeg nu de rijst, de helft van de mozarella en de helft van de basilicum toe.
Laat de Mozarella smelten en roer alles samen.
Verdeel de risotto op 4 borden.
Verdeel de rest van de Mozarella en van de basilicum bovenop.