- 400 g kipfilet of kalkoen filet
- 2 bos uitjes
- 1 teentjes knoflook
- balsamico azijn
- olijfolie
- 1 rode paprika
- 500 g tortellini gevuld met kaas
- 1 theelepel Dijon mosterd
- zout en peper
- 1 teelepel honing
- 75 g verse spinazie
- handje vol verse basilicum
- 1 bakje cherry tomaatjes
Lekkere, frisse salade met pasta en een heerlijke dressing!
Snijd de kipfilet in blokjes.
Marineer de kipfilet met 250 ml van de balsamico azijn en zet het afgedekt minimaal 1/2 uur in de koelkast.
Haal de kipfilet uit de marinade en bak het in de olijfolie ongeveer 5 minuten aan beide kanten totdat deze volledig gaar is.
Snijd de paprika in blokjes.
Bak de paprika op hoog vuur ongeveer 2 minuten.
Kook vervolgens de pasta volgens de verpakking en laat het afkoelen.
Meng de mosterd samen met de rest van de balsamico azijn, 5 eetlepel olie, peper en zout en de geperste knoflook in een grote kom of schaal.
Hak de basilicum en de spinazie, snijd de bos uitjes in ringetjes en halveer de tomaatjes.
Voeg de afgekoelde tortellini, kip, spinazie, bos uitjes, basilicum, tomaatjes en paprika toe en meng het geheel goed door elkaar.