- 2 kipfilets
- handje vol sla
- 2 lente uitjes
- 8 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepels Dijon mosterd
- 50 g kaas
- 1 eetlepel citroensap
- peper en zout
- 4 boterhammen
- 2 knoflook teentjes
- 2 eieren
- olijfolie
- Parmezaanse tuiles
Nog een recept van verrine, een heerlijke salade Caesar in een glas!
Het is mijn eigen recept.
Rooster de boterhammen in de broodrooster of in een koekenpan, goudbruin.
Halveer een knoflook teentje en wrijf er de boterhammen mee.
Snijd de boterhammen in driehoeken.
Snijd de lente uitjes in ringetjes.
Rasp de kaas.
Pers een knoflook teentje fijn.
Kook de eieren hard, in water met zout, 9 minuten.
Laat ze afkoelen in koud water, pel ze af en prak ze met een vork.
Snijd de sla in reepjes.
Breng de kipfilets op smaak met peper en zout.
Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets, 15 minuten.
Snijd ze in heel kleine blokjes.
Maak de dressing klaar:
Meng de mosterd met de mayonaise, het geperst knoflook teentje, de geraspte kaas en breng op smaak met peper en zout.
Het is normaal dat de dressing dik is, het komt door de kaas erin en als je hem te sterk vind, voeg een beetje mayonaise toe.
Maak de verrine klaar:
Doe een paar kipfilet blokjes op het bodem van een glas.
Verdeel 2 lepels dressing erop.
verdeel wat sla erop.
Verdeel 2 lepel dressing erop.
Verdeel nog een paar kipfilet blokjes erop.
Strooi wat gekookte eieren bovenop en lente uitjes.
Zet een uur in de koelkast.
Serveer met een driehoek brood of met parmezaan tuiles erop.