- 1 bakje snack tomaatjes (hier geel, oranje en rood)
- 1 komkommer
- 1 stuk kaas (gouda)
- 1 blad salie per persoon
- 50 g roomboter
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels Balsamico azijn
- peper en zout
- 100 g Italiaanse ham
Hier een zelf verzonnen recept van Verrine “hapje in een glaasje”.
Een hapje met Italiaanse smaken.
Snijd de komkommer in kleine blokjes.
Doe de blokjes in een kommetje, strooi wat zout erop en laat 15 minuten rusten.
Gooi de sap eruit.
Halveer de tomaatjes, meng ze met de balsamico azijn en breng ze op smaak met peper en zout.
Meng de komkommer met de tomaatjes.
Snijd de kaas in mini blokjes.
Verwarm de boter in een koekenpan.
Pers de knoflook teentjes erop.
Was de salie blaadje onder de kraan, dep ze droog met keuken papier en leg ze in de boter.
Bak 2 minuten.
! Bak op laag vuur om te voorkomen dat de boter en de knoflook verbranden. (knoflook wordt dan bitter van smaak).
Doe 2 theelepels tomaatjes in de glaasjes.
Leg een paar blokjes kaas erop.
Leg een stukje ham erop.
Leg een blaadje salie erop en strooi wat gebakken knoflook erop.
Zet de verrines in de koelkast tot gebruik.