- 250 g gerookte zalm
- 2 tomaten
- 1 komkommer
- 4 eetlepels verse dille
- 8 eetlepels mascarpone
- 4 eetlepels crème fraîche
- 2 lente uitjes
- peper en zout
- rasp en de sap van een citroen
- 4 Parmezaanse Tuiles
- 4 wijn glazen of 4 tapas glaasjes
Verrine komt de Franse woord “verre”, die glas betekent.
Het is een hapje, salade, toetje of voorafje in een glas.
Het is lekker en het ziet er chic uit.
Halveer de komkommer en doe het vruchtvlees uit met een lepel.
Strooi wat zout op en laat 30 minuten staan. Zo komt de sap van komkommer uit. Na 30 minuten, doe het vocht weg en snijd de komkommer in mini blokjes.
Snijd de tomaten in mini blokjes.
Snijd de zalm fijn tot tartaar.
Snijd de lente uitjes in ringetjes.
Hak de dille fijn.
Klop de crème fraîche stijf.
Meng de mascarpone met de creme, voeg de dille, de rasp en de sap de citroen toe en breng op smaak met peper en zout.
Maak de Parmezaan Tuiles klaar.
Maak de glas klaar:
Zorg dat je netjes werkt, met een lepel bijvoorbeeld om de glazen niet vies te maken.
Doe 2 eetlepels komkommer op de bodem van de glas.
Verdeel 2 eetlepels dille creme erop.
Verdeel 2 eetlepels tomaat erop.
Verdeel 1 eetlepel lente uitjes erop.
Verdeel in de middel op de lente uitjes, 2 eetlepels zalm en verdeel 1 lepel creme eromheen.
Zet de tuile op de glas.
Zet in de koelkast tot je gaat eten.