Door: Dominique op 14 - 09 - 2015 in de categorie Koude voorgerechten, Verrine hartig, Voorgerechten
Ingredienten
  • 250 g gerookte zalm
  • 2 tomaten
  • 1 komkommer
  • 4 eetlepels verse dille
  • 8 eetlepels mascarpone
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 2 lente uitjes
  • peper en zout
  • rasp en de sap van een citroen
  • 4 Parmezaanse Tuiles
  • 4 wijn glazen of 4 tapas glaasjes
Keuken: Bereidingstijd: * min. Portie(s): 4 personen

Verrine komt de Franse woord “verre”, die glas betekent.
Het is een hapje, salade, toetje of voorafje in een glas.
Het is lekker en het ziet er chic uit.

Halveer de komkommer en doe het vruchtvlees uit met een lepel.
Strooi wat zout op en laat 30 minuten staan. Zo komt de sap van komkommer uit. Na 30 minuten, doe het vocht weg en snijd de komkommer in mini blokjes.
Snijd de tomaten in mini blokjes.
Snijd de zalm fijn tot tartaar.
Snijd de lente uitjes in ringetjes.
Hak de dille fijn.

Klop de crème fraîche stijf.
Meng de mascarpone met de creme, voeg de dille, de rasp en de sap de citroen toe en breng op smaak met peper en zout.

Maak de Parmezaan Tuiles klaar.
12032577_1112919395403388_238052004_nMaak de glas klaar:

Zorg dat je netjes werkt, met een lepel bijvoorbeeld om de glazen niet vies te maken.
Doe 2 eetlepels komkommer op de bodem van de glas.
Verdeel 2 eetlepels dille creme erop.
Verdeel 2 eetlepels tomaat erop.
Verdeel 1 eetlepel lente uitjes erop.
Verdeel in de middel op de lente uitjes, 2 eetlepels zalm en verdeel 1 lepel creme eromheen.
Zet de tuile op de glas.

Zet in de koelkast tot je gaat eten.

12016448_1112919535403374_1951954256_n

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties

Zomer bacon jam

Datum: 11 - 08 - 2024

0 reacties

Pannacotta van courgette

Datum: 16 - 07 - 2024

0 reacties