- 300 g bloem
- 3 eieren
- snufje zout
- half kopje olijfolie
Conchiglioni zijn eigenlijk doosjes in vorm van schelpen, gemaakt van pasta deeg. Ze worden met kaas, groenten, vis of vlees gevuld.
Leg de bloem in een bergje op het werkblad of doe deze in een grote aardewerken kom; maak een kuiltje in het midden.
Breek de eieren in het kuiltje, voeg de olie en een flinke snuf zout toe. Vermeng met een vork de eieren en de olie en een beetje van de bloem.
Meng geleidelijk de bloem door het eimengsel en werk hierbij vanuit het midden. Houd met je andere hand de bloem op z’n plaats; zo voorkom je dat er ei wegloopt.
Kneed het deeg.
Het deeg moet zacht en soepel zijn.
Als het plakt, kan je nog wat extra bloem toevoegen.
Doe het deeg in een plastic zak en sluit die niet af, of leg het onder een theedoek of een omgekeerde schaal.
Laat het deeg 30 min. rusten.
Het geven van de uiteindelijke vorm kan zowel met de hand als met een pastamachine.
Steek kleine cirkels uit het deeg.
Rol elke cirkel tussen je vinger tot je een schelp vorm hebt gemaakt.
Kook de pasta, een paar minuten in ruim water met zout.
Nu zijn de Conchiglioni klaar voor gebruik.