- 500 g kruimige aardappelen
- 2 eieren
- 100 g bloem
- 1 tl zout
- 1 bak champignons
- 1 ui
- 3 eetlepels truffel olie
- 1 teentje knoflook
- 200 g speklapjes
- 2 bos uitjes
- peper en zout
- olijfolie
- 1 stukje Pecorino kaas
- 1 theelepel peterselie
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel bieslook
Kook de aardappelen in ruim water met zout.
Schil ze af en stamp ze tot puree.
Laat de puree 10 minuten afkoelen.
Splits de eieren.
Meng de bloem, kaas, de eidooiers en de helft van het eiwit door de aardappelpuree.
breng op smaak met zout.
Bestuif je handen en je werkblad met bloem.
Schep het mengsel op het werkblad.
Kneed in 2 min. tot samenhangend deeg.
Verdeel het deeg in 4 stukken.
Rol uit tot rolletjes van 1 1/2 cm dik.
Duw met de tanden van een vork aan 1 kant van de gnocchi een ribbelpatroon.
Breng een pan water met zout aan de kook.
Kook de gnocchi.
Als ze komen bovendrijven zijn ze gaar (ca. 2 min.). Schep met een schuimspaan uit de pan en houd afgedekt warm.
Snijd de uien en de bos uitjes in ringen, de knoflook fijn, de champignons in plakjes en de speklapjes in reepjes.
Bak in olijfolie de uien met de champignons.
Voeg de knoflook, oregano, peterselie, bieslook en de bos uitjes toe en bak nog 5 minuten.
Voeg nu de truffel olie en de gnocchi en bak nog op hoog vuur, een paar minuten.
Rasp wat Pecorino erover.