- 4 wortels per persoon of 1 bosje
- 1 sinaasappel
- 2 theelepels honing
- 25 g roomboter
- 1 theelepel tijm
Gerda Nijhof, een lezeres op Recepten van Domy, stuurde me een idee voor een recept dat ze zelf die dag had gemaakt.
Wortels in de oven met sinaasappel rasp en sinaasappel sap.
Ik heb haar leuke idee overgenomen en heb er mijn eigen recept van gemaakt.
Dank u wel Gerda!
Lekker als bijgerecht voor de feestdagen!
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de wortels met een dunschiller en leg ze naast elkaar in de ovenschaal op een stukje bakpapier.
.
Boen de sinaasappel schoon onder stromend water en droog hem af.
Rasp de oranje schil er met een fijne rasp af.
Pers de sinaasappel uit.
Smelt de boter in een steelpan op zacht vuur.
Verdeel de sinaasappelrasp over de worteltjes en strooi er wat zout en peper over.
Sprenkel de sinaasappelsap over de worteltjes.
Verdeel de tijm, de honing erover.
Schenk de gesmolten boter erover.
Dek de wortels af met het stukje bakpapier, leg een potje erop en schuif de schaal in het midden van de oven.
Bak de worteltjes in maximaal een half uur gaar.
Keer ze tussendoor een keertje.
Verwijder het potje en doe het bakpapier open, tien minuten voor tijd.
Neem de schaal uit de oven.
Lekker met gebakken vis of vlees.