- 100 g spinazie a la creme
- 4 zalm filets
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- peper en zout
- olijfolie
- 1/2 Spaanse peper
- 1/2 rode paprika
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel dragon
- 1/2 theelepel kervel
- 4 bos uitjes
- 1 pak van 8 bladerdeeg vellen
Maak de vulling klaar:
Laat de spinazie ontdooien. Snijd de uien, de knoflook, de Spaanse peper, de paprika en de bos uitjes heel fijn. Fruit de uien en de knoflook samen. Voeg de Spaanse peper, de paprika en de bos uitjes toe en bak nog een paar minuten.Breng op smaak met peper, zout, kaneel, kervel en dragon. Meng het ui mengsel samen met de spinazie.
Laat de bladerdeeg vellen ontdooien op de aanrecht.
Bak de zalm, 3 minuten, beide kanten tot de zalm een mooie goudbruin kleur krijgt.
Leg 2 bladerdeeg vellen op een plank en druk ze samen.
Leg op de bladerdeeg 2 grote eetlepels spinazie en leg de zalm erop.
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Vouw de 1e bladerdeeg op de zalm, daarna de 2e en maak het dicht.
Leg de pakketjes op de grill van de oven op een bakpapier vel en smeer ze met een eidooier.
Zet de pakketjes, 25 minuten in de oven op 200 graden.