- zelf gemaakte Tortellini deeg (300 g bloem, 2 el water, 2 el olijfolie, 1 tl zout, 4 eieren)
- 1/2 zak verse spinazie
- 3 teentjes knoflook
- 1/2 pakje gerookte zalm
- 1/2 bakje mascarpone
- 1 1 lente uitje
- 1 sjalot
- 1 eetlepel verse peterselie
- peper en zout
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 pakje gerookte zalm
- 1/2 bakje mascarpone
- 2 sjalotten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 bakje Cherry tomaatjes
- 1 eetlepel peterselie
- 1 fles culinaire room
- 2 eetlepels Passata (tomatensaus)
- peper en zout
- zest en sap van een halve citroen
Nog een zelfverzonnen recept waar ik heel trots op ben en dit me gelukkig maakt.
Heerlijke verse pasta gevuld met spinazie, mascarpone en zalm met een heerlijke saus dat mijn dochter, Nikki, zelfverzonnen heeft.
Nikki en mijn vriend Edwin hebben me een 9 gegeven voor dit recept.
Ze hadden me wel een 10 willen geven, als ze hadden er meer van gegeten.
Ze vonden het zo lekker dat ze 20 Tortellini per persoon niet genoeg vonden! hahaha
Maak de Tortellini deeg klaar.
Kneed de bloem, met de eieren, de zout, de olie en de water tot een soepel deeg.
Zet het deeg in de koelkast, 30 minuten.
Snijd de knoflook fijn.
Verwarm de olijfolie in een wok.
Bak de knoflook en voeg de spinazie toe.
Bak tot de spinazie geslonken is.
Giet de spinazie uitlekken en druk met de rug van een soeplepel het vocht uit.
Mix in een keuken machine de zalm, de spinazie, de lente uitje, het sjalot, de peterselie en de mascarpone samen tot een mooi mengsel.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de tortellini in het deeg, vul ze met een theelepel van het spinazie mengsel en vouw ze dicht.
Zet ze op een bakpapier.
Maak de saus klaar.
Snijd de sjalotten en de zalm fijn.
Halveer de tomaatjes.
Rasp en pers de helft van een citroen.
Verwarm de olie in een koekenpan.
Bak de sjalotten.
Voeg de zalm, de tomaatjes, de mascarpone, de culinaire room en laat de saus zacht pruttelen.
Voeg nu de tomatensaus, de rasp en sap van de citroen toe en breng op smaak met peper en zout.
Kook ruim water in een grote pan met zout en olijfolie.
Kook de tortellini tot ze boven het water komen drijven.
Als ze boven zijn, laat ze nog 3 minuten koken om de vulling te laten garen.
Verdeel de tortellini in 4 borden, 20 per persoon minimum, verdeel de saus naast de pasta en strooi wat peterselie erover.