- 250 g meel
- 3 eieren
- 1 el olijfolie
- 1/2 tl zout
- 12 zongedroogde tomaten
- 250 gram mozzarella, een handje verse basilicum blaadjes
- 10 plakken parmaham, een handje geraspte kaas
- 1 ui, 1 teentje knoflook,
- 1 el verse basilicum
- 1 el verse peterselie
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 ui
- 1 pak tomatenpuree of saus
- peper en zout
De naam ravioli komt van het Genuese rabioli, wat restant betekent.
De vulling van de pasta werd gevuld met overblijfselen van andere maaltijden.
Het maken van ravioli is makkelijk, wat bewerkelijk, erg leuk en lekker! …
Bereid het deeg.
Maak een kuiltje en breek daar de eieren in.
Voeg de olie en een mespunt zout toe.
Meng met de handen van binnenuit steeds een beetje bloem door de eieren. Kneed 10 min. tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken.
Rol de beide helften van het deeg met de deegroller uit, op een met bloem bestoven werkblad. Rol uit tot een dikte van ongeveer 1 mm.
Verdeel de twee deeg lappen in 12 gelijke stukken.12 als ondergrond en 12 om af te dekken.
Maak de vulling klaar.
Hak of snijd alle ingrediënten van de vulling fijn.
Maak de ravioli.
Verdeel de vulling over 12 stukken.
Leg daarna de overgebleven 12 deeg plakjes over de “gevulde” plakjes. Maak ze dicht met natte vingers en met een vork.
Snijd de kussentjes met een mes of een speciale ravioli roller.
Kook de ravioli 4 tot 6 minuten in ruim kokend water met zout.
Als ze boven komen drijven zijn ze gaar.
Bereid de tomatensaus.
Pel en snipper de ui. Verwarm de olijfolie of margarine in een koekenpan, en bak hierin zachtjes de ui.
Pel intussen de knoflook, hak ze fijn en bak ze een minuutje mee.
Hak de basilicum en de peterselie fijn en voeg er ze toe.
Serveer de Ravioli met tomatensaus en geraspte kaas.
Buon appetito!!