Ingredienten
- 10 vijgen
- 1 ui
- 3 kruidennagels
- 1 eetlepel kaneel
- 4 eetlepels honing
- 2 eetlepels balsamico azijn
- rasp van een half sinaasappel
- rasp van een half citroen
- 2 eetlepels sap een een citroen
- 1 eetlepel cayenne poeder
- handjevol walnoten
- roomboter
- kazen naar keuze voor het kaasplankje.
Ik heb hier 3 recepten gebruikt en heb er dan mijn eigen recept van gemaakt.
Lekker voor bij een kaasplankje!
De vijgen die ik heb hier gebruikt komen uit onze eigen vijgenboom!
Halveer de vijgen.
Rasp de sinaasappel en de citroen.
Snijd de ui fijn.
Verhit de boter in een koekenpan.
Bak de ui en de vijgen, een paar minuten.
Zeg het vuur laag.
Voeg nu de honing, kaneel, kruidennagels, de rasp van de sinaasappel en van de citroen, de citroensap, de cayenne en de azijn toe.
Laat een uur stoven met een deksel op de pan.
Doe nu de kruidennagels uit.
Pureer de jam maar laat het grof blijven.
Voeg nu de walnoten toe en laat nog 5 minuten stoven.Snijd de kazen in stukjes, leg ze op een plank en serveer de jam in een bakje ernaast…
Lekker voor bij een kaasplankje!
De vijgen die ik heb hier gebruikt komen uit onze eigen vijgenboom!
Halveer de vijgen.
Rasp de sinaasappel en de citroen.
Snijd de ui fijn.
Verhit de boter in een koekenpan.
Bak de ui en de vijgen, een paar minuten.
Zeg het vuur laag.
Voeg nu de honing, kaneel, kruidennagels, de rasp van de sinaasappel en van de citroen, de citroensap, de cayenne en de azijn toe.
Laat een uur stoven met een deksel op de pan.
Doe nu de kruidennagels uit.
Pureer de jam maar laat het grof blijven.
Voeg nu de walnoten toe en laat nog 5 minuten stoven.Snijd de kazen in stukjes, leg ze op een plank en serveer de jam in een bakje ernaast…