- 1 doosje zomerfruit
- 125 g fijne kristalsuiker
- 1 pak lange vingers
- 4 eieren, gesplitst
- 2 bakjes mascarpone (verse roomkaas, a 250 g)
- 1 vanillestokje, opengesneden
- 1 bekertje slagroom (125 ml)
- 1 bakje frambozen
- 1 bakje bramen
- 1 bakje aardbeien
Doe het bevroren fruit met 50 g suiker in een steelpan.
Breng aan de kook en laat 5 min. doorkoken op middelhoog vuur.
2. Bedek ondertussen de bodem van de schaal met de lange vingers. Verdeel het zomerfruit met het vocht over de lange vingers.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
3. gebruik de helft van de bramen, aardbeien en frambozen en verdeel ze over de zomerfruit.
4. Doe de eidooiers met 50 g suiker in een kom. Klop in 5 min. tot een lichtgele crème.
5. Doe de mascarpone in een kom.
Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe.
Roer los met een vork en voeg dan de eiercrème toe.
Meng voorzichtig door elkaar.
Klop de slagroom stijf de rest van de suiker en spatel door de mascarpone.
Schep op het fruit, dek af en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
6. Bedek de tiramisu met de frambozen, aardbeien en bramen maar ook wat poeder suiker en serveer.