- 2 -3 courgettes
- 250 g Ricotta
- 2 kipfilets
- 2 lente uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 4 verse basilicum blaadjes
- Peper en zout
- 250 ml tomatensaus (Frito van Heinz)
- 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 4 verse basilicum blaadjes
- Peper en zout
- 250 g Cherry tomaatjes
- 250 g champignons
- 100 g geraspte kaas
Zucchini ( courgette) gevuld met Ricotta en kip op een bedje van gekruide tomatensaus, Cherry tomaatjes en champignons.
Koolhydraten arm recept.
Dit recept is 4 ravioli per persoon voor 2 personen, met niets erbij of 2 ravioli per persoon, voor 4 personen, maar met bijvoorbeeld rijst en sla erbij. U kunt ook natuurlijk het recept verdubbelen, voor 4 personen.
Hak de knoflook en de basilicum.
Snijd de lente uitjes heel fijn.
Snijd de kipfilets in mini blokjes.
Meng de ricotta samen met de kip, de knoflook, de lente uitjes en de basilicum.
Breng op smaak met peper en zout.
Maak de tomatensaus klaar:
Snijd de ui heel fijn.
Hak de knoflook en basilicum fijn.
Meng de tomatensaus samen met de ui, knoflook, de basilicum, de peterselie en de Italiaanse kruiden.
Breng op smaak met peper en zout en verdeel de saus in een oven schaal.
Snijd repen in de lente van de courgettes.
Tell 4 per ravioli.
Zet 2 courgette repen naast elkaar, horizontaal en 2 erop verticaal.
Doe een eetlepel van het ricotta mengsel in de middel en vouw de courgette repen.
Zet de ravioli op de tomatensaus.
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Halveer de champignons.
Verdeel de Cherry tomaatjes en de champignons naast de ravioli.
Strooi op elke ravioli de geraspte kaas.
Zet de ravioli in de oven, 30 minuten op 200 graden.
( na 15 minuten, kijk of het niet snel gaat, dan zet de oven op 180 graden).