Follow me Meng in een keuken machine de feta samen met de kruiden, de honing, de bosuitjes en de knoflook. Breng op smaak met peper en zout (pas op met de zout! Feta is een zoute kaas). Duw met een lepel voorzichtig het vel los van het kippenvlees zonder dat het scheurt. Verdeel het feta-mengsel in Lees verder...
Follow me Florentine eitjes is een heerlijk vegetarisch recept van eitjes op een bed van spinazie en Bechamel saus, gegratineerd in de oven. Ik heb het recept aangepast door 1 ui en knoflook in de Bechamel te doen en door een bedje van gekookte aardappelen onder de spinazie te doen. Snijd Lees verder...
Follow me Mini pizza met een bodem van wraps. Ideaal voor bij de borrel. Andere vulling mag ook. Maak de cups klaar. Druk met een glas of beker rondjes uit de tortilla’s, en leg ze in het muffinblik, zodat er mooi schaaltjes ontstaat. (op de 2e foto, zijn ze al gebakken Lees verder...
Follow me Ik ben gek op zelfgemaakte jam en vind het ook leuk om te doen! Ik heb geleisuiker gebruikt maar ik zal dat niet meer doen, de jam blijft iets te vloeibaar. Ik moest dan de jam langer koken om het perfecte dikte te bereiken. Was de potjes en Lees verder...
Follow me Ik heb al meer recepten met pompoen gemaakt maar ben niet er weg van! Toch wil ik een keer pompoen puree uitproberen. Ik heb dit recept zelf verzonnen. Het weer was buiten nog heel warm en zonnig maar in mijn keuken kon je de herfst ruiken, heerlijk! Mijn eigen zelfverzonnen puree van pompoen was een succes, Lees verder...
Follow me Ontbijt is vaak voor velen, geen tijd, te lui of gewoon geen zin in. Smoothies zijn de oplossing, ze zijn lekker, gezond, vol vitaminen, geven energie en zijn zo klaar! Smoothies zijn fruit gepureerd met bijvoorbeeld yoghurt, water of melk en een beetje honing, heerlijk! Om het voorbereiding nog makkelijker te maken, kun je Lees verder...
Follow me Recept van eieren gevuld met een Duxelles (Champignons mengsel), in Bechamel saus, in de oven. Maak een Duxelles Snijd de sjalotten heel fijn. Hak de champignons heel klein. Hak de peterselie fijn. Meng de sjalotten met de champignons en de peterselie en breng op smaak met peper Lees verder...
Follow me Franse bladerdeeg koekjes met Nutella. Laat de bladerdeeg vellen op de aanrecht ontdooien. Neem 2 vellen en plak ze bij elkaar. Besmeer ze met een kwast met Nutella. Rol een kant tot de middel op. Rol nu de andere kant tot de middel Lees verder...
Follow me Ossobuco is het ultieme Italiaanse “comfort food” recept. Langzaam mals gestoofd kalfsvlees (kalfsschenkels) geserveerd met Gremolata erop. Natuurlijk kalfsvlees is peperduur. Ik had van mijn moeder 300 g kalfsvlees voor saus gekregen, (minder duur in Frankrijk) maar eigenlijk mag je varkensschenkels, kippendijen, of rundvlees gebruiken. Ik heb mijn eigen Lees verder...
Follow me Snijd een paar blaadjes sla of een handje peterselie fijn. Meng in een keuken machine de paté met de crème fraiche en de Sherry. Breng op smaak met peper en zout naar smaak. Snijd de vijgen in mini blokjes. Meng een paar vijgen blokjes met de paté crème. Lees verder...