Makkelijke, frisse, luchtige, lekkere toetje. Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf. Voeg tijdens het opkloppen van de eiwitten 75 g suiker toe. Pocheer wat lepels eiwitschuim in hete melk en laat uitlekken. Maak ondertussen de crème anglaise. Breng hiervoor de melk samen met de vanillestokken aan de kook.   Lees verder...

Categorie: Toetjes en gebak

Lekkere kippenbouten met groenten in de oven! Er stond in dit recept groene paprika’s maar ik vind ze zelf niet lekker.   Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en kook ze beetgaar in de schil. Snijd ze in dikke plakken. Kruid de kippenbouten met peper en   Lees verder...

Categorie: Kip, Gevogelte

Brandade is een Frans gerecht dat wordt gemaakt van stokvis of schelvis, dat is gezouten en gedroogde vis, meestal kabeljauw. Je kan natuurlijk voor dit recept kabeljauw uit de diepvries gebruiken. Hak de peterselie fijn. Fileer de schelvis en spoel af onder koud stromend water. Kook de aardappelen 15 minuten   Lees verder...

Categorie: Stamppotten

Meng in een kom de bloem met de suiker, de vanille suiker, de citroen rasp en de eieren. Voeg langzaam de melk toe en meng goed door. Bekleed een ronde bakvorm met de (ontdooide) velletjes bladerdeeg of de rol vers bladerdeeg (met bakpapier eronder)… Verdeel het mengsel over het deeg.   Lees verder...

Categorie: Toetjes en gebak

Nieuwste recepten

Surimi salade

Datum: 4 - 03 - 2024

0 reacties

Hutspot met knolselderij

Datum: 4 - 03 - 2024

0 reacties

No food waste..

Datum: 27 - 02 - 2024

0 reacties

Koolhydraatarme “Bami”

Datum: 26 - 02 - 2024

0 reacties