Klop de boter, de suiker, het eidooier en de vanillesuiker tot een romig beslag. Voeg bloem en zout toe en meng tot een stevig deeg. Laat het deeg minimaal een uur rusten voordat je er mee verder gaat. Rol het deeg uit en snijd in het deeg sterretjes uit. Zet de   Lees verder...

Categorie: Deeg, Koekjes

Een maaltijd salade van pasta, zomer groenten met een frisse, kruidige yoghurt dressing. Kook de pasta in een pan, met ruim kokend water met zout en 1 lepel olijfolie, 20 minuten. Giet het water af onder de kraan met koud water. Leg de pasta in de koelkast. Kook de sperziebonen in   Lees verder...

Categorie: Dressing, Pasta salade

Healthy food recept Prachtig, fris en gezond hapje met komkommer. Snijd de komkommer doormidden in de lengte. Schraap de zaadlijsten, het binnenste gedeelte, eruit met een theelepeltje.         Vul een holte op met de kruidenkaas. Rol een salami plakje in de andere holte.         Leg de 2   Lees verder...

Meng in een keuken machine de feta samen met de kruiden, de honing, de bosuitjes en de knoflook. Breng op smaak met peper en zout (pas op met de zout! Feta is een zoute kaas). Duw met een lepel voorzichtig het vel los van het kippenvlees zonder dat het scheurt. Verdeel het feta-mengsel in vier gelijke   Lees verder...

Florentine eitjes is een heerlijk vegetarisch recept van eitjes op een bed van spinazie en Bechamel saus, gegratineerd in de oven. Ik heb het recept aangepast door 1 ui en knoflook in de Bechamel te doen en door een bedje van gekookte aardappelen onder de spinazie te doen. Snijd de ui   Lees verder...

Categorie: Anders

Ik heb al meer recepten met pompoen gemaakt maar ben niet er weg van! Toch wil ik een keer pompoen puree uitproberen. Ik heb dit recept zelf verzonnen. Het weer was buiten nog heel warm en zonnig maar in mijn keuken kon je de herfst ruiken, heerlijk! Mijn eigen zelfverzonnen puree van pompoen was een succes, luchtig, smeuïg   Lees verder...

Recept van eieren gevuld met een Duxelles (Champignons mengsel), in Bechamel saus, in de oven.   Maak een Duxelles Snijd de sjalotten heel fijn. Hak de champignons heel klein. Hak de peterselie fijn. Meng de sjalotten met de champignons en de peterselie en breng op smaak met peper en zout.   Lees verder...

Categorie: Warme voorgerechten

  Franse bladerdeeg koekjes met Nutella.   Laat de bladerdeeg vellen op de aanrecht ontdooien. Neem 2 vellen en plak ze bij elkaar. Besmeer ze met een kwast met Nutella.       Rol een kant tot de middel op. Rol nu de andere kant tot de middel op. Pak   Lees verder...

Categorie: Koekjes

Heerlijke jam en zo makkelijk om te maken! Was de bramen onder de kraan. Meng in een pan de bramen, de suiker, de vanille suiker en de citroensap. Breng aan de kook. Zet het vuur zacht en laat nog 15 minuten zacht koken. Als je geen pitjes in je jam wilt, kun   Lees verder...

Petits beurre zijn Franse boter droge koekjes. Lekker voor bij de koffie of bij de thee! Laat de boter smelten in een pan met het water, suiker en zout. Wanneer het boter gesmolten is, zet het vuur uit en laat het 20 minuten afkoelen.             Meng   Lees verder...

Categorie: Koekjes

Nieuwste recepten

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties