Follow me Lekker zachte koekjes Mix de boter samen met de suiker, de vanille suiker, de zout en de rasp van de citroen. Voeg de ei toe en meng alles goed. Voeg de bloem en de bak poeder en mix alles goed samen tot een soepel deeg. Verwarm de oven Lees verder...
Follow me Je kan pijnboom pitten gebruiken in plaats van walnoten. Maak de salade klaar: Kook de eieren hard in water met zout, 10 minuten. Laat ze afkoelen en pel ze af. Snijd de tomaten in partjes. Snijd de eieren in partjes. Snijd de champignons in partjes. Hak een teentje Lees verder...
Follow me Een bijzondere cake met 3 etages, van 3 verschillende texturen maar met een deeg! Door het langzaam bakken, de 1e etage onder heeft de structuur van een flan, de 2e blijft een crème laag en de derde krokant zoals een cake. Verwarm de oven voor op 160°C. Smelt Lees verder...
Follow me Lekkere als bijgerecht of als hapjes bij de borrel. Je kan met zo een gevulde mini omeletten echt alle kanten op. je kan ze met andere groenten vullen, met kaas, met kip, met aardappelen….enz... Snijd de ham in blokjes. Snijd de paprika in fijne blokjes. Snijd de bos Lees verder...
Follow me Lekker zachte broodjes met een heerlijke vulling. Het is voor een maaltijd maar het is ook lekker als borrel hapjes (je moet de broodjes dan klein maken) Serveer met sausjes. Als je van pittig houdt kun je in de vulling Spaanse peper, harrissa of sambal toevoegen. Het is Lees verder...
Follow me Snijd de Ham in reepjes. Snijd de sla en de bos uitjes fijn. Verdeel hierover 2 plakjes ham. Bestrijk de gehele wrap met pesto en leg hierop per wrap 2 plakken ham. Strooi hierover wat sla en bos uitjes. Rol de wraps op en vouw de uiteinden dicht. Lees verder...
Follow me Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de kapjes van de tomaten en lepel het vruchtvlees eruit. Bewaar het vruchtvlees voor het tonijnmengsel. Snijd de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de half paprika, de prei en de bos uitjes heel fijn. Meng alle ingrediënten, Lees verder...
Follow me Snijd de ui, de prei, de courgette, de aardappelen, het vlees en de wortels in blokjes. Snijd de peterselie en de knoflook fijn. Lamsvlees rondom bruin bakken in de olie, op hoog vuur, 2 a 3 minuten. Alle andere ingrediënten en water toevoegen. Breng op smaak met peper Lees verder...
Follow me Pastis Landais is een cake uit het zuid west van Frankrijk, in de buurt van de Landes. Goed om te weten! Het origineel recept bevat geen Pastis (of Ricard). Pastis betekent in het zuidelijk dialect “pâte levée”, gerezen deeg. Maak de levain klaar. Meng de gist met Lees verder...
Follow me Zoals de Fransen zeggen sauce au beurre blanc, is een lekkere, luchtige, romige saus die heel lekker met asperge of vis is. Je kan ook kruiden zoals dragon, kervel, peterselie en bieslook toevoegen maar ook sjalotten. Verhit een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte sjalotten en witte Lees verder...