- 4 biefstukjes
- 1 eetlepel whisky
- 50 g gedroogde cranberrys
- 1 rode paprika
- 100 g gerookte ontbijtspek
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 bouillonblokje (rundervlees)
- 50 ml water
- 125 ml crème fraîche
- 1 eetlepel margarine
- peper en zout
- alufolie
Een saus die heel lekker is met biefstuk, gevogelte en varkenshaas.
Ik had biefstuk gebakken.
Snipper 1 ui fijn en hak de knoflook fijn.
Snijd de ontbijtspek in reepjes.
Snijd de paprika in blokjes.
Verwarm in een koekenpan de margarine.
Bak de biefstukjes (of ander vlees) naar wens en pak ze in alufolie om ze te laten rusten.
Bak nu de ui, de knoflook, het ontbijtspek en de paprika samen in het vet van het vlees.
Voeg het bouillon blokje, de cranberrys en het water toe en laat de saus 5 minuten inkoken.
Voeg de crème fraîche toe, laat de saus een paar minuten zacht pruttelen en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de biefstukjes met de saus ernaast en bijvoorbeeld met gebakken aardappelen.