- pakje pasta (hier Conchiglie)
- 1 blikje tomaten in blokjes
- 1 blikje ansjovis
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 klein pakje crème fraîche light
- peper en zout
- 2 eetlepels witte wijn
- 1 bouillon blokje
- 200 ml kokende water
- 1 theetlepel bieslook
- 1 theetlepel peterselie
- 1 theetlepel basilicum
- 2 kipfilets
- 1 bakje champignons
- olijfolie
Snijd de kipfilets in blokjes.
Snijd de ui en de knoflook fijn.
Kook de pasta in ruime water met zout.
Hak de kruiden fijn.
Snijd de champignons in vieren en de ansjovis in stukjes.
Bak de ui samen met de knoflook in olijfolie.
Voeg de champignons en de kipfilets toe en bak nog een paar minuten.
Voeg de tomaten blokjes, de ansjovis en de kruiden toe en bak ze een paar minuten mee.
Blus met witte wijn.
Los het bouillon blokje in kokende water en voeg het aan de saus toe.
Zet het vuur laag en laat de saus 10 minuten zacht koken.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de crème fraîche toe en laat hem nog 3 minuten opwarmen.
Serveer de pasta met de saus erop.