- 400 g wilde zwijn poulet (Lidl)
- 2 wortels
- 1 prei
- 1 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel peterselie
- 1 theelepel tijm
- 2 laurier blaadjes
- 2 kruidennagels
- 2 glazen rode wijn
- 1 potje fond (wild)
- 1 bak kastanje champignons
- 1/2 rode paprika
- 100 g spekjes
- peper en zout
Een heerlijke Franse stoofpotje van wilde Zwijn.
Dit recept is gebaseerd op mijn familie recept.
Het is een recept dit veel geduld en veel tijd nodig heeft maar het resultaat is geweldig!
Snijd de wortelen in plakjes.
Snijd de uien en de paprika in blokjes.
Snijd de prei in ringen.
Hak de knoflook grof.
Maak de marinade voor de saus door in een grote schaal het vlees te mengen met ui, prei, knoflook, paprika, wortelen, spekjes, kruidennagels, peterselie, laurierblaadjes, tijm, wijn en fond.
Dek de schaal met folie en laat een nacht marineren.
Zet de volgende dag de saus in een grote pan met deksel, zet het vuur heel laag en laat de saus 2 uur langzaam stoven.
Na 2 uur doe het vuur uit en laat 1 uur staan.
Snijd de champignons in blokjes en bak ze in een koekenpan met 1 lepel olijfolie.
Voeg de champignons aan de saus toe en laat nog, op heel laag vuur, 2 uur stoven.
De saus heeft bijna geen vocht meer maar dat is normaal.
Serveer de Daube met aardappelpuree, gekookte aardappelen of met pasta.