Door: Dominique op 10 - 11 - 2015 in de categorie Hoofdgerechten en bijgerechten, Stoofpotjes
Ingredienten
  • 400 g wilde zwijn poulet (Lidl)
  • 2 wortels
  • 1 prei
  • 1 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel peterselie
  • 1 theelepel tijm
  • 2 laurier blaadjes
  • 2 kruidennagels
  • 2 glazen rode wijn
  • 1 potje fond (wild)
  • 1 bak kastanje champignons
  • 1/2 rode paprika
  • 100 g spekjes
  • peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 300 min. Portie(s): 4 personen

Een heerlijke Franse stoofpotje van wilde Zwijn.
Dit recept is gebaseerd op mijn familie recept.
Het is een recept dit veel geduld en veel tijd nodig heeft maar het resultaat is geweldig!

12209028_1137443842950943_562556652_oEen dag van tevoren:

Snijd de wortelen in plakjes.
Snijd de uien en de paprika in blokjes.
Snijd de prei in ringen.
Hak de knoflook grof.
Maak de marinade voor de saus door in een grote schaal het vlees te mengen met ui, prei, knoflook, paprika, wortelen, spekjes, kruidennagels, peterselie, laurierblaadjes, tijm, wijn en fond.
Dek de schaal met folie en laat een nacht marineren.

Zet de volgende dag de saus in een grote pan met deksel, zet het vuur heel laag en laat de saus 2 uur langzaam stoven.
Na 2 uur doe het vuur uit en laat 1 uur staan.

Snijd de champignons in blokjes en bak ze in een koekenpan met 1 lepel olijfolie.

Voeg de champignons aan de saus toe en laat nog, op heel laag vuur, 2 uur stoven.
De saus heeft bijna geen vocht meer maar dat is normaal.

Serveer de Daube met aardappelpuree, gekookte aardappelen of met pasta.

 

12227483_892781880812568_1870485411_o

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties