- 1 pakje lasagne
- 1 zakje kaas saus
- 250 ml melk (voor de kaassaus)
- 350 g rundergehakt
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- Italiaanse kruiden
- basilicum
- peterselie
- oregano
- peper en zout
- 1 bol mozzarella
- 1/2 pakje geraspte kaas
- 100g speklapje
- 1/2 courgette
- 1/2 rode paprika
- 1 pakje tomatenpuree
- margarine
- 2 bosui
- 100g speklapje
- 100 g schouderham
- 1 bakje sherry tomaten
- 4 tomaten
- 1 tl suiker
Even in de koelkast, vrieskast en voorraadkast gekeken en voila mijn nieuw creatie!
heel lekker!
Verwarm de oven op 220 graden voor.
Kook de lasagne vellen in ruim water met zout en olie, 3 mn.
Snijd de ui, de paprika en de courgette in stukjes.
Snijd de knoflook fijn.
Snijd de speklapje in reepjes.
Snijd de tomaten in ringen.
Bak in een koekenpan met margarine de ui.
Voeg de gehakt toe en bak een paar minuten.
Voeg dan de knoflook, de aubergine, de paprika en de speklap reepjes toe.
Bak nog even en voeg de tomatenpuree toe.
Breng op smaak met peterselie, Italiaanse kruiden, peper en zout.
Laat dit zacht koken, 10 mn.
Maak de kaassaus klaar.
Schep in een oven schaal de helft van het gehakt mengsel.
Bedek met lasagne vellen.
Schep nu de kaassaus erover.
Leg er de sherry tomaten op en strooi de geraspte kaas erover.
Leg er een laag lasagne op.
Schep de rest van het gehakt mengsel.
Leg er de ham op.
Leg de tomaten ringen en verdeel de mozzarella.
Strooi met suiker, oregano en basilicum.