- 1 pak macaroni
- 2 knoflook teentjes
- 2 uien
- olijfolie
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1 pakje Passata di pomodori
- 100 g spekjes
- 300 g gehakt
- bechamelsaus
- 5 koffiemelk kuipjes
- snufje nootmuskaat
- peper en zout
- 100 g geraspte kaas
- 3 eetlepels paneermeel
Heerlijk zelf verzonnen recept van pasta in bechamelsaus met gehakt in tomatensaus, en spinazie.
Kook de macaroni in ruim water met zout en een scheutje olie.
Giet ze af.
Hak de knoflook en snijd de uien.
Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de knoflook samen met de uien.
Voeg de spekjes en het gehakt toe en bak nog 5 minuten.
Breng op smaak met suiker, peper, zout en Italiaanse kruiden.
Voeg de tomaten blokjes toe.
Voeg de passata di pomodoro (tomatensaus) toe en laat op laag vuur, 10 minuten zacht koken.
Maak de bechamelsaus klaar.
Voeg de koffiemelk kuipjes toe, breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout en laat de saus nog 3 minuten zacht koken.
Meng de macaroni samen met de bechamelsaus.
Neem een ovenschaal en vet die in met wat olie.
Begin met een laag macaroni, dan een laag spinazie en dan een laag gehakt.
Strooi daar geraspte kaas en paneermeel overheen.
Zet in een oven van 180 graden, 35 minuten.
Tip:
wat een goed idee is om wat tomatensaus tussen de macaroni te doen en om extra mozzarella met de kaas te gebruiken.
Macaroni ovenschotel met gehakt, tomaat en spinazie is ook te zien op youtube