Door: Dominique op 20 - 03 - 2015 in de categorie Aziatische keuken
Ingredienten
  • 300 g snelkookrijst
  • marinade voor nasi (zie recept hier)
  • 1 eetlepel wok olie
  • 200 g kipfilet
  • 200 g speklapjes
  • 1/2 Spaanse peper
  • 1 ui
  • 1 prei (in smalle ringen)
  • 150 g witte kool gesneden
  • 100 g gesneden wortels
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Lekker Nasi zonder pakje en mix op mijn manier. Ik heb mijn eigen recept aangepast.

Snijd de kool, de wortels in reepjes en de prei in ringetjes.
Snijd kip en speklapjes in blokjes.
Snijd de ui en de knoflook en de Spaanse peper fijn.

11079743_1006598822702113_1283344059_nDoe de kip en de speklapjes in een kom, meng ze met de Nasi marinade, en laat ze 1 uur marineren.

 

 

 

Kook de rijst, volgens de gebruiksaanwijzing.
10721236_1006642796031049_1307145599_nVerhit in een wok een lepel wok olie en bak de groenten, de ui en de knoflook samen.

Laat ze beetgaar worden.

 

 

Bak het vlees mee.

Schep de rijst erdoor en bak het gerecht op hoog vuur nog 5 min.
Breng de nasi op smaak met sambal en zout naar smaak.

Serveer met satésaus en gekookte of gebakken eieren.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties