- 300 g speklapjes zonder zwoerd
- 2 teentjes knoflook, peper en zout
- 2 uien
- 2 eetlepel verse peterselie
- 1 pak tagliatella
- 1 fles kookrom of 250 ml creme fraiche
- 1 ei
- boter
Eigenlijk het is niet het echt recept.
Echte carbonara is gemaakt met geraspte kaas,eierdooiers en kookvocht.
Deze is mijn eigen versie, met crème fraîche en een eidooier bovenop.
Mijn lieveling recept van pasta.
Het is heel snel klaar.
Pel de uien.
Snijd ze in blokjes.
Snijd de speklapjes in reepjes.
Bak de uien in een koekenpan met 1 eetlepel boter.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de peterselie fijn en de champignons in plakjes.
Bak ze samen met de spek reepjes mee.
Voer de blue band finesse of crème fraîche toe.
Pel de knoflook en pers hem.
Voeg de knoflook in de koekenpan toe.
Laat het op lage vuur verder koken.
Breng op smaak met wat peper en zout.
Kook de pasta in een pan met water, zout en een theelepel olie.
Scheid het geel van het wit van een ei.
Serveer de pasta, schenk er wat sausje op en leg er het ei bovenop. Om de carbonara te eten, meng het ei met pasta en de saus.