- 1 kip filet
- 2 tomaten
- 1 appel
- 4 augurken
- 1 ui
- 1 half paprika
- blokjes kaas
- 3 rode bieten
- 100 g pasta (hier Franse pasta, macaroni, dunner dan de penne)
- 2 tl mosterd
- 3 el wit wijn azijn (hier, basalmico bianco)
- 1 tl honing
- peper en zout
- Sap van een half citroen
- 6 el olijfolie
Lekker bijgerecht of maaltijd salade!
het is lekker fris!
Sandra, en Stefan, ik heb blokjes kaas en paprika gebruikt, jullie kunnen ze weghalen.
Kook de pasta in ruim water met zout, al dente, giet ze af onder de kraan met koude water.
Bak de kip filet in margarine en snijd hem in blokjes.
Snijd de kaas en de appel in blokjes, de ui en tomaten in ringen, de paprika in blokjes, de peterselie en augurken fijn.
Maak de dressing met olijfolie, mosterd, honing, peper en zout, citroen sap en azijn.
Meng alle ingrediënten en dressing goed door.
Snijd de bieten in blokjes en zet ze, apart, in de koelkast.
Laat de salade, afgedekt, een uur in de koelkast.
Tip:
Om te voorkomen dat alle ingrediënten naar de kleur van de bieten verkleuren, voeg de bieten op het laatst moment in de salade.