- 4 courgettes
- 1 aubergine
- 1/2 zak verse spinazie
- 2 kipfilets
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 Spaanse peper
- 1/2 Rode paprika
- 1 prei
- 1 pakje tomatensaus
- 2 wortels
- peper en zout
- 1 theelepel peterselie
- olijfolie
Zelf verzonnen recept van courgette pasta met een rijk gevulde tomatensaus.
Snijd de prei en de peper in ringetjes.
Snijd de kip in blokjes.
Snijd de aubergine in blokjes.
Snijd de paprika en de wortels in mini blokjes.
Hak de knoflook fijn.
Bak in een koekenpan met 2 eetlepels olie, de paprika, de aubergine, de prei, de wortels, de knoflook en de peper, 5 minuten.
Voeg de kip toe en bak nog 5 minuten mee.
Voeg de spinazie toe en roer tot hij slinkt.
Voeg nu de peterselie en de tomatensaus, breng op smaak met peper en zout en laat de saus pruttelen.
Rasp de courgettes en kook, 3 minuten in een pan met ruim water met zout.
Giet de courgettes pasta af en knijp ze tussen je vingers om het vocht eruit te doen.
Net voor het serveren, verwarm de courgette pasta in de magnetron, 2 minuten, verdeel ze op 4 borden en scherp 1 soep lepel saus erop.