Door: Dominique op 20 - 09 - 2014 in de categorie Groenten
Ingredienten
  • 200 g polenta
  • 1 klein bouillonblokje
  • 3 el olijfolie
  • 1 uitje
  • 1 teen knoflook
  • 1 snuf chilipeper
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 1 tl suiker
  • 1 klein bosje bladpeterselie
  • Parmezaanse kaas
  • zout
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Polenta komt uit Italië, zelf uit de Romeinse tijd.
Polenta is een dikke pap gemaakt van Maismeel en water.

Mijn papa komt een Frans-Italiaans arme familie met 10 kinderen.
Door een gebrek aan geld, maakte mijn Italiaanse oma, de polenta in een enorme pan klaar.
Mijn mama maakte vaak polenta voor mijn papa.
Gebakken in boter met suiker of zoals hier in tomatensaus.
Dit recept komt gewoon uit mijn jeugd…heerlijk!!
Dit recept is glutenvrij.

Doe de polenta met 750 ml water en een bouillonblokje in een ruime pan.
Laat samen op heel laag vuur of in de oven garen en voeg er wat zout toe.
Snipper intussen de ui en de knoflook, fruit samen zachtjes aan en voeg na 10 min. de tomaten toe.
Voeg er de suiker toe en laat samen tot gewenste dikte inkoken.
Voeg zout en royaal chilipeper en peterselie toe.
De polenta moet nu dik vloeiend zijn.
Spoel een rechthoekige bak af met koud water, leg een vel bakpapier erin en giet de polenta erin. Laat volledig afkoelen.
Haal de polenta uit de bak en snij in plakjes.
Leg de stukjes polenta in een ovenschaal, giet de tomatensaus erop en bestrooi de Parmezaanse kaas bovenop.
Bak de polenta in de oven, op 200 graden tot de kaas gesmolten is.

Lekker met een stuk vlees en sla.

1661574_611295682297463_1299074024_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties