- 350 g bloem
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eieren
- 4 eetlepels water
- 1 eetlepel zout
- 1/2 zakje spinazie
- 2 lente uitjes
- 1/2 bakje feta
- 4 champignons
- peper en zout
- 1 teentje knoflook
- rasp van 1/2 citroen
- 1 lepel verse peterselie
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 g roomboter
- 8 salie blaadjes
- 1 teentje knoflook
- zout en peper
Het kost veel tijd, je moet veel geduld hebben met dit recept maar het is de moeite waard, het is heel lekker!
Maak het pasta deeg klaar:
Kneed de ingrediënten samen goed tot een soepel deeg.
Laat het rusten in een kom met een theedoek erop.
Snijd het deeg in stukjes.
Neem een stukje en rol het deeg fijn uit.
Met behulp van een borrel glaasje, maak cirkels, 2 per ravioli.
Maak de vulling klaar:
Hak de knoflook samen met lente uitjes en de peterselie en bak ze in een koekenpan.
Voeg de spinazie en bak hem tot hij geslonken is.
Rasp de citroen.
Hak in een keuken machine het spinazie mengsel samen met de feta, de rasp van de citroen en de champignons.
Breng op smaak met peper en zout.
Leg een theelepel vulling op een cirkel, maak de randjes nat door je vinger met water nat te maken.
Leg de 2e cirkel bovenop en druk de ravioli dicht door met je vingers de randjes plat te drukken.
Kook de ravioli een paar minuten in kokend water met zout, tot ze boven komen drijven en laat ze uitlekken.
Maak de saus klaar:
Laat de boter smelten samen met de knoflook.
Voeg de blaadjes salie toe, de boter zal een beetje schuimen terwijl de salie knapperig wordt – ongeveer 30 sec –
Zet de ravioli, 2 minuten in de magnetron om ze op te warmen, verdeel de salie boter saus erop en serveer meteen.